Vonkelvrou

Print
12
Jun

GUNSTELING RESEPTE (2)

Vandag was ons laaste program oor ons gunsteling geregte.  Dit was baie moeilik om te kies maar ek vertrou dat my en Ari se keuses in die kol was.  Ek deel vandag met jou 'n heerlike soet bederf, nagereg wat verseker 'n wenner sal wees.

GEBAKTE PYNAPPELPOEDING

 STROOP:  12,5 ml mielieblom, 12,5 ml koue water, 375 ml kookwater 250 ml suiker, 60 ml botter, 1 ryp pynappel

BESLAG: 375 ml koekmeel, 125 ml suiker, 12,5 ml bakpoeier, bietjie sout, 1 eier, 125 ml melk, 125 gr botter gesmelt, 5 ml suurlemoensap.

Meng mielieblom en koue water, meng kookwater, suiker en botter in kastrolletjie.  Roer dir aangemaakte mielieblom geleidelik by en kook 5 min.  Skil pynappel en rasper.  Voeg by stroop en meng. Gooi helfte van sous in diep oondbak.  Sif koekmeel, suiker, bakpoeier en sout saam.  Klits eier en melk saam en klits dan botter en suurlemoensap by.  Voeg by meel en meng goed. Skep deeg in stroop in bak, moenie roer nie, Bak vir 45 by 180 gr.  Skep oorblywende sous bo-oor en bedien soos verkies. 

Lekker eet!

ESTELLE